Plafonds |

Afwerking en uitstraling

Een plafond is zeer bepalend voor de uitstraling van uw ruimte. Met de juiste afwerking kan uw woning of bedrijfsruimte er heel anders uit zien. Wij leveren kwalitatieve oplossingen waarmee u verzekerd bent van een exclusieve uitstraling. Ons bedrijf werkt ieder plafond tot in detail af.

Denk hierbij aan het inbouwen van gordijn nissen, verlichting of het plaatsen van plafondlijsten. Indien gewenst begeleiden we de gehele interieurbouw. Informeer naar de mogelijkheden.

Verlaagde plafonds / Gipsplafonds

U wilt niet alleen uw interieur vernieuwen maar ook extra isolatie? Dan is een verlaagd plafond wellicht een goede oplossing. Door het plaatsen van een verlaagd plafond kunt u de uitstraling van uw ruimte veranderen. In de ruimte tussen het dak en het plafond kunt u isolatiemateriaal plaatsen, leidingen leggen en verlichting laten inbouwen.

Wij plaatsen gipsplatenplafonds op een vast metalen kader. Dit wordt ook wel metal stud plafond of CD profielplafond genoemd. In vrijwel iedere ruimte kunnen we een metal stud plafond plaatsen. Met een gipsplatenplafond bent u niet alleen verzekerd van een stevig plafond, deze gyprocplaten hebben ook een brandvertragende werking.

Door het plaatsen van gipsplaten kunt u bijvoorbeeld uw zolder isoleren of een verlaagd plafond laten maken. Dit type plafond kunt u uitstekend verven in iedere gewenste kleur. Uiteraard wordt het plafond naar wens afgewerkt met verlichting of plafondlijsten. Voor een luxe afwerking, kan er gekozen worden voor opkanten retombées, een gebogen of rond plafond. Door de plafondpanelen af te werken en uw plafond te verven, kunnen wij een strak, naadloos plafond voor u realiseren.

Brandwerende plafonds

Natuurlijk wilt u dat uw nieuwe plafond mooi is maar minstens even veilig! Daarom werken we bij Op 't Eyndt Interieurbouw met de veiligste materialen op de markt: Promat-platen en KNAUF-platen. Dit plaatmateriaal beschikt over unieke brandwerende eigenschappen. Hierdoor kan een brand tot een half uur, een uur of zelfs twee uur vertraagd worden. Deze tijd kan essentieel zijn om een gebouw te ontruimen of te blussen.

Akoestische plafonds

In vergaderzalen, kantoorruimtes maar ook in particuliere woningen kunt u behoefte hebben aan het weren van geluid of nagalm. Om externe geluiden in deze ruimtes te reduceren, werken wij met hoogwaardige KNAUF-isolatie. Deze plafondpanelen zijn voorzien van perforaties en een akoestisch vlies. Door de wijze van plaatsing ontstaat er een luchtspouw tussen het plafond en de gipsplaat waardoor dit type plafond geluidswerend werkt en een zeer mooie uitstraling heeft.

Systeemplafonds

Een systeemplafond is een ideale oplossing voor grote ruimtes bij bijvoorbeeld bedrijven en scholen. Dit type plafond is een goede keuze omdat u de uitstraling kunt aanpassen aan het interieur van uw organisatie. De uitneembare plafondplaten zijn onderhoudsvriendelijk en zorgen ervoor dat uw airconditioning of ingebouwde verlichting goed bereikbaar blijft. Conform de wettelijke voorschriften zullen uw plafondpanelen worden voorzien van brandwerende eigenschappen.